8 leggyakoribb téma

Tudja meg a legfontosabbakat a terhesség alatti elhízásról

1263
HOZZÁSZÓLÁS:

A terhesség alatti elhízás a nők elhízásának gyakori oka. nassolás

Bizonyos hormonális- és anyagcserefaktorok is szerepet játszanak a keletkezésében, de az esetek nagy részében a túltáplálkozás, és a kevés mozgás a meghatározó.

Evéskényszer ⇒

Sokan úgy érzik, hogy a magzat miatt kell jóval többet enniük, ugyanakkor mások savtúltengés, fokozott étvágy vagy viszonylagos tétlenség miatt esznek többet.

Pedig valójában a terhesség alatt csak 300 kcal-val kellene többet enniük, azt is inkább csak a harmadik trimeszterben a fokozódó alapanyagcsere miatt.

Az elhízás mértéke ⇒

Az első 3 hónapban csak 0,5-1 kg testsülynövekedés javasolt, míg a II. és a III. trimeszterben kb. 5-5 kg. A különböző országok megfelelő testületei általában 11-15 kg testsülynővekedést minősítenek kívánatosnak, de 7-11 kg testsúlynövekedést is, mint alsó határt, elfogadhatónak tartanak a terhesség alatt.

Sajnos, nem ritka a terhesség alatt kialakuló 25-30 kg-os elhízás sem! Utóbbit elkerülvén, a táplálkozásra már a terhesség elején oda kell figyelni, mert azután szigorú diétának, alacsony energiatartalmú fogyókúráknak a terhest már nem szabad kitenni, mert maga a terhesség hajlamosít az éhezési állapothoz hasonlóan a ketontestek keletkezésére, a szervezet sav-bázis viszonyainak megváltozására.

A terhesség alatti elhízásnak hosszú távú következményei lehetnek! ⇒

A nagyobb testsúly szülés körüli anyai és magzati szövődményekre, gyakoribb műtétes szülésekre, hipertóniára, cukorbetegségre, menstruációs zavarokra hajlamosíthat.

A terhesgondozásban nem véletlen, hogy a rendszeres, legalább kéthetenkénti testsúlymérés kötelező!

1263
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. Kőrösi Adrienn szerint:

    Összesen 15 kilót híztam terhességem alatt. Evési kényszerem nem volt, de nagyon kívánós voltam. Főleg a savanyú ételeket kívántam , mint az uborka, alma, savanyú káposzta. Szülés után pedig annyi teendő volt kisfiam körül, hogy az a kis felesleg is hamar lement. Tudom, hogy én szerencsés alkat vagyok, vannak olyan barátnőim akik 20 kilót is híztak.

    • Váradi Petra szerint:

      Igen Adrienn te valóban szerencsés alkat vagy, ami ritka. Én soha nem voltam egy vékony alkat, sajnos nekem gyorsan felszaladt az a 20-25 kg. Mivel kevés időm van, így otthon tornázom, célom, hogy visszanyerjem szülés előtti alakomat vagy még egy kicsivel többet fogyjak.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]