8 leggyakoribb téma

Ismerje meg a gyermekkori elhízáshoz vezető leggyakoribb okokat

1043
HOZZÁSZÓLÁS:

Napjainkban sajnos a túlsúlyos gyermekek száma drámai módon növekszik. A tudományos vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy minden hatodik iskolás korú gyermek túlsúlyosnak nyilvánítható – és továbbra is növekvő tendenciára számíthatunk. Csak ritkán vezethető vissza a túlsúly betegségre, pl. anyagcserezavarra.

Többnyire helytelen táplálkozásbeli és életmódbeli szokások szolgáltatják az okot. A hason, karon, lábon jelentkező hurkák, vagy a kerek, pufók arcok többek között a táplálkozásnak, a sok édességnek, a nagy cukortartalommal rendelkező limonádéknak, a nagy kalóriatartalmú, sós pékárunak és a zsíros étkezéseknek köszönhetők.dieta-fogyas-fogyokura-sulycsokkentes-15

Végezetül a mozgáshiány is hozzájárul a kilók gyarapodásához: ahelyett, hogy órák hosszat kinn nyargalászna a szabadban, játszana vagy sportolna, és közben égetné a kalóriákat, számos gyermek órákat gubbaszt a tévé előtt vagy a számítógépes játékokkal foglalatoskodik.

A túlsúlyra való hajlam örökletes is lehet (KATTINTSON TOVÁBB a részletekért) Gyakran az egész családot érinti a dolog. – A hajlam azonban csak akkor érvényesül, ha az illető túl sokat eszik. Ezenfelül a szülők étkezési és életmódbeli szokásai mintaként lebegnek gyermekeik szemei előtt: ha mondjuk az apa rendszeresen ott ül a tévé előtt chipsszel és kólával a kezében, kézenfekvő, hogy gyermekei hasonlóképpen tesznek majd…

Mikor forduljunk orvoshoz gyermekünkkel?

Ha a túlsúly nagymértékű és a gyermek táplálkozásán egyszerű változtatásokkal nem tudunk javítani, vegyünk igénybe segítséget. Kérjük ki gyermekorvos, –pszichológus vagy táplálkozási tanácsadó véleményét. Minél hamarabb teszünk valamit a túlsúly ellen, annál nagyobb a gyermek esélye a normális testi és lelki fejlődésre.

1043
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]