8 leggyakoribb téma

Ismeri az elhízás két típusát?

942
HOZZÁSZÓLÁS:

Az elhízás szemmel látható két leggyakoribb fajtája a hasi és a csípőtáji elhízás.

Eredetileg a hasi típus a férfiak, a csípőtáji típus a nők részére volt „fenntartva.” – Sajnos ez az egyszerűség már a múlté.
Ahogy az öltözködésben vagy a viselkedésben is közeledik egymáshoz a két nem – úgy látunk egyre több hasi elhízást nőkön és kiszélesedő csípőt férfiakon.

A ‘miért’-re keressük a választ:

A nők egyre több és nagyobb szerepet vállalnak az életben, így egyre több stresszhatás is éri őket. A stresszválaszban szereplő hormonok viszont elhízást idézhetnek elő.

Alkoholista férfiak jelentős részében a női hormonok fő képviselője, a tüszőhormon szaporodik fel és így érthető, miért találtak svéd kutatók a rendszeresen alkoholt fogyasztó férfiakon női típusú elhízást.

Hová rakódhat le a zsír?

A gyomor és a belek nem szabadon lengedeznek a hasüregben, hiszen szabad mozgásuk sok bajt okozna. A zsigereket a cseplesz rögzíti és hasi típusú elhízásban itt rakódik le a zsír. Ez küllemében és funkciójában is eltér a bőr alatt levő zsírtól.

A hasüregi zsír állandó készenlétben áll, hogy szükség esetén – vagy akár anélkül is – alkotórészeivel, a zsírsavakkal, elárassza a szervezetet. Ezek energiát szolgáltatnak a harchoz vagy meneküléshez, vagy csak egyszerűen zsírmájat hoznak létre, hiszen a csepleszből az első útjuk a májba vezet.

Kissé bántónak tűnhet a hasonlat, de az emberi zsírmáj legjobban a tömött liba májához hasonlít. A zsírmáj viszont megváltoztatja a normális zsíranyagcserét és olyan vérzsírok felszaporodását idézi elő, amelyek érelmeszesedést, magas vérnyomást, szívinfarktust és más betegségeket okoznak.

Az életet megrövidítő elhízási forma tehát elsősorban a hasi típusú elhízás!

A hasi típusú elhízás nem a has bőre alatt levő, hanem a hasüregen belüli zsírfelszaporodást jelenti.

Ártatlan-e a csípőtáji elhízás?

Kétségtelen, hogy a zsíranyagcsere-zavar ebben a formában enyhébb fokú, de a csípőkön kialakuló jókora zsírpárnák ellen előbb-utóbb “fellázad a két alsó végtag”. Visszértágulatok, trombózis, trombózis utáni lábszárvizenyő (esetleg tüdőembólia) alakulhat ki. Nem elhanyagolható a térdízületben jelentkező kopás és a másodlagos ízületi gyulladás sem.

Az elrejthetetlen csípők és vaskos combok igen gyakran lelki zavarokat is okoznak, hiszen a hurkás combok és a szétfolyó csípők nem mindig fokozzák a szexepilt. További gond, hogy a zsírtöbblet kilóinak száma a szívet is megterheli, amint ezt futószőnyegen végzett vizsgálatokkal is bizonyítottuk.

A határ nem mindig élesen kivehető:

Van, aki széles csípőkkel még pocakos is, és van, aki nemcsak a csípőjén, de egész testén, a bőre alatt zsírt rejteget – Már amennyire rejtegetni tudja.

942
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]