8 leggyakoribb téma

Hogyan fogyhatunk biztosan és biztonságosan?

1048
HOZZÁSZÓLÁS:

Annak megítélésére, hogy milyen legyen a közepesen elhízottak fogyókúrája, a tudomány újkeletű eredményeit figyelembe kell venni.zsiregetes-fogyokura-fogyas-03

Mire kell figyelni a fogyókúra során?

Az egyik az, hogy sorozatos vizsgálatokkal kimutatták, ha a fogyókúra során felvett energia-mennyiség az energiaszükséglethez képest több, mint 500 kcal-val csökken, de méginkább, ha kevesebb lesz, mint a szervezet alapanyagcseréje, akkor a szervezet védekező mechanizmusokat indít be. Ennek az lesz a következménye, hogy már órák alatt is, de 7-10 nap után mindenképpen az alapanyagcserét lényegesen lecsökkenti, ami 20-25 %-ot is elérhet.

A nők alapanyagcseréje 1100-1500 kcal körül van, alacsonyabb, mint a férfiaké (a testsúllyal növekszik). Az alapanyagcserét különböző bonyolult mérésekkel pontosan meg lehet határozni, de vannak különféle képletek forgalomban, amellyel az bizonyos határok között megbecsülhető.

Az emberek mindennapi életükben – természetesen fizikai tevékenységüktől függően – az alapanyagcserénél többet igényelnek. Nyugalmas, főleg ülő életmódnál a nyugalmi alapanyagcsere 1,2-szeresét, közepesen aktív életmóddal 1,4-szeresét, nehéz fizikai tevékenységnél 1,8-szorosát kell számítani az egész energiaszükséglet felméréséhez. 

Ha negatív energia-egyensúlyt, tehát fogyást, tehát több energialeadást, mint felvételt akarunk elérni, akkor energiadeficitet kell létrehoznunk. 0,5 kg testzsír kb. 3500 kcal-t tartalmaz.

Ennek alapján napi 500 kcal energiadeficit esetén 1 hét alatt 7 x 500 = 3500 kcal lesz a veszteség, ami éppen egy 0,5 kg-os testzsírleadást eredményez. Napi 1000 kcal energiadeficit esetén ez egy hét alatt 1 kg testsúlycsókkenésre emelkedhet.

Ennél nagyobb energiadeficit elérése orvosi szempontból nem ajánlatos, már csak azért sem, mert ez esetben a zsírmentes testszövetből, pl. az izomzatból is történik fogyás, amely egyáltalán nem célunk, ráadásul fehérjevesztést és következményes mellékhatásokat okozhat.

1048
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]