8 leggyakoribb téma

Fogyókúrázik? – Tartson gyümölcsnapot!

1029
HOZZÁSZÓLÁS:

Az elhízott szervezetre jellemző, hogy a zsírszövetek sok vizet képesek megkötni és felhalmozni. A zsírszövetek felvevőképessége néha a 60-80%-ot is elérheti. Már ezen tényekből is nyilvánvalóvá válik a gyümölcsnapok előnyös hatása, hiszen a napi kalóriabevitel alaposan lecsökken, az elhízott szervezete kénytelen saját elraktározott zsírjából is elégetni.antioxidnas-gyumolcsok-2

A gyümölcs ásványi anyagai víztelenítenek, mindez pedig testsúlyfogyást eredményez.

Nagy előnye a gyümölcskúráknak egy tejkúrával szemben, hogy a gyümölcs nagy volumenű, azaz bő kiterjedésű ízes és változatos táplálék, így elegendőképpen telít és így a kalóriamegszorítást sokkal elviselhetőbbé teszi.

Természetesen ügyelni kell minden fogyókúránál, hogy a testsúlycsökkenés ne hirtelen, meredeken következzék be, mert ez nagy megterhelést jelentene a legyengült szívre és érrendszerre.

Nem lehet elegendőképpen hangsúlyozni, hogy egy racionálisan végzendő fogyókúra elrendelése és annak bizonyos időközökben való felülvizsgálása, még ha gyógyszerek használata nélkül is hajtjuk végre, mindig az orvosra tartozik, aki a szervezet előzetes gondos kivizsgálása után határozhatja meg azt is, hogy a beteg egy héten hányszor és milyen mennyiségben fogyasszon gyümölcsöt.

Természetesnek látszik, hogyha a beteg például kétszer szigorú gyümölcsnapot tart, ez azonban koránt sem jelentheti azt, hogy a többi napon tobzódik minden ételben. A 700-800 kalóriás gyümölcsnapok csak akkor mutathatnak fel tartós eredményt, ha a hét többi napjain is az orvos által előírt diétát betartjuk. Mivel egészséges felnőtt átlagkosztja 2500-3000 kalóriát tartalmaz, a vegyes kosztú napokon olyan diétát adunk, amelynek a kalóriaértéke semmi esetre sem haladja felül a 2000 kalóriát. A legkalóriadúsabb élelmiszert, a zsírt feltétlenül korlátozni kell, ez lehetőleg ne haladja túl a napi 50 grammot!

Egy gyümölcsnap felépülhet a következőképpen is >>>

REGGELI – Egy csésze tea cukor nélkül, avagy szacharinnal, citrommal. Hozzá egy szelet pirított kenyér vagy kétszersült. 250 gramm gyümölcs. (Alma, eper, málna, szőlő, évszakok szerint.) Újabb csésze tea, avagy citrom-, azaz narancslé szacharinnal, szelet kétszersült.

EBÉD – 200 gramm fejes saláta vagy káposzta, citrommal, vizes tejjel, kevés tejjel elkészítve, de semmi esetre sem olajjal. 500 gramm gyümölcs.

UZSONNA – 1 Csésze tea vagy gyümölcslé, vagy egy sötét kávé szelet kétszersülttel.

VACSORA – 500 gramm gyümölcs. Egy szelet kétszersült sovány túróval megkenve.

1029
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]