8 leggyakoribb téma

Amit tudni érdemes az élvezeti szerek és a fűszerek fogyasztásáról

963
HOZZÁSZÓLÁS:

A kakaó és a belőle cukor hozzáadásával készült csokoládé ártalmatlan és igen tápláló élvezeti cikk. Zsírtartalmuk miatt hizlalnak is. Az a fontos, hogy csak elsőrangú gyártmányt vegyünk, mely a kakaógyümölcs lisztjéből és nem a megőrölt héjából készül, ami nehezen emészthető.fogyokuras-etrend-egeszseges-etelek-05

A hamisítatlan, jó pörkölt kávé fénytelen, egyenletesen sötétbarna. A jó tea levelei egészen aprók, ezüstösek és egészen össze vannak sodorva. Illata, színe fajták szerint változik.

A kakaó akkor finom, ha teljesen száraz és nem csomósodik.

A só

A konyhasó a legfontosabb fűszerünk. Kristályos állapotában a legjobb, mert nem csomósodik olyan könnyen. Minthogy a nedvességet magába szívja, legjobb porcelán vagy műanyag dobozban tartani, mert a fémdobozt megrozsdásítja a magába szívott nedvességgel. Ha elolvadt, ne maradjon utána lerakódás.

A só túlzott használata egészségtelen, betegeknek még csökkenteni kell az ételek sózását. Vese-és hólyagbajoknál legjobb, ha egészen sótalan ételt adnak a betegnek.

A cukor

A cukor annyiféle, ahány helyen gyártják. Ha felolvasztjuk és sok az üledéke, nem finom. A cukor éppen olyan fontos fűszer, mint a só, azonkívül konzerváló szer is.

A rizs

A hántolt rizs tápértéke sokkal kisebb, mint a hántolatlané, de utóbbit hosszabb ideig kell főzni és nem olyan szép fehér, mint a hántolt. A törmelékrizs sok piszkot tartalmaz, azért nem ajánlatos, akármilyen olcsó is. A rizst főzés előtt alaposan mossuk meg mindig.

A grízdara és társai

A grízdara igen sokféle, különösen gyermekeknek igen fontos tápanyag. Mennél jobb fajta, annál jobban megdagad főzés közben. Ugyancsak gyermektápszer, de felnőtteknek is kiváló a szago és tápióka. A köles, gyöngykása (gerstli) pótolják.

A fekete és fehér bors, a vanília, az ánizs, a szegfűszeg, szegfűbors, mustármag, babérlevél, fahéj, köménymag stb. mind az étel ízesítésére szolgáló fűszerek. Mérsékelt használatuk egészséges gyomornak nem árt, de túlzottan minden emésztést megronthatnak.

A paprika különleges magyar fűszer, mely számtalan ételünkben felhasználható.

963
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]